Leáll az amerikai termelés Nagyigmándon

2010.08.11. 10:53
Augusztus végéig leállítja a termelést nagyigmándi gyárában az amerikai tulajdonú, műanyag alkatrészeket gyártó Nypro Kft., az utolsó ütemben 57 alkalmazottól válnak meg - tudta meg egy névtelenséget kérő dolgozótól szerdán az MTI.

Az információk szerint nem adja fel a cég a nagyigmándi és a tatai telephelyét, a logisztikai és projektmenedzseri tevékenységet korlátozott mértékben továbbra is folytatja, de a termelést határozatlan időre szüneteltetik.

A vállalat 2007 decemberétől 900 fős létszámát az értékesítés és a hosszú távú rendelések előrejelzés nélküli visszaesése miatt fokozatosan 100 főre csökkentette az üzemben, melyet 2003-ban nyitottak meg. A Nagyigmándon készített és festett termékek mintegy 90 százalékát a Nokiának szállították.

A Nypro-t (Nylon Product) 1955-ben alapították az Amerikai Egyesült Államokban, fél évszázad alatt a PLASTICS NEWS felmérése alapján a világ hatodik legnagyobb műanyag-fröccsöntéssel foglalkozó cégévé fejlődött. A Nypro az Egyesült Államokban a 18. legnagyobb dolgozói tulajdonban lévő vállalat. A cég alkalmazotti tulajdonban marad, nyilvános részvénykibocsátás nincs.

A Nypro alkatrészeivel "névtelen" beszállítóként van jelen a gyógyászat, az elektronika, a telekommunikáció, az autóipar és más ágazatok vezető márkáiban. A világon 16 országban, több, mint 12 000 embert foglalkoztat.