Tőzsdére megy a Járai-biztosító

2010.08.31. 14:30
A CIG Pannónia Életbiztosító igazgatósága döntött arról, hogy a társaság nyilvánosan működő részvénytársasággá alakul át. A CIG közleménye szerint az igazgatóság döntött az alaptőke új részvények nyilvános forgalomba hozatala révén történő megemeléséről is. A részvényeket a pesti tőzsde B kategóriájában tervezik bevezetni, a kérelmeket szerdán nyújtják be a PSZÁF-nak.

A CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. az elmúlt hónapokban külső tanácsadók bevonásával folytatta a társaság nyilvánosan működő részvénytársasággá történő átalakulásához, a nyilvános forgalomba hozatal révén történő alaptőke emeléshez, illetve a nyilvános értékesítéshez szükséges előkészületeket.

A folyamat vezető szervezője az Equilor Befektetési Zrt. A társaság a nyilvános forgalomba hozatal és nyilvános értékesítés lefolytatásához szükséges kibocsátási tájékoztató engedélyezése iránti kérelmet 2010. szeptember 1-jén benyújtja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez.

A CIG 2007-ben alakult meg CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven, és a kezdetektől tervezték a biztosító részvényeinek tőzsdei bevezetését. A vállalat igen ambiciózus tervekkel indult, hiszen már az alapításkor piacvezető pozíciót céloztak meg Magyarországon, azt pedig 5 éven belül kívánták elérni. A biztosító 2009 májusában fióktelepet nyitott Romániában, további célja a közép-kelet-európai régiós terjeszkedés.

A nyilvános forgalomba hozatal és a nyilvános értékesítés részleteit a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által engedélyezendő és az engedélyezést követően a társaság által közzétett kibocsátási tájékoztató fogja tartalmazni. A biztosító tőzsdei kibocsátás iránti igénye nem meglepetés, hiszen Járai Zsigmond felügyelőbizottsági elnök már tavaly novemberben bejelentette az erre vonatkozó konkrét szándékot.