16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Az ügyészség kezdeményezte Tátrai Miklós előzetes letartóztatását

2010.09.01. 17:18
A Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte a sukorói földcsere miatt őrizetbe vett Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója előzetes letartóztatását - közölte Keresztes Imre főügyész szerdán.

A közlemény szerint az előzetes letartóztatás kérdésében a nyomozási bíró csütörtökön fog dönteni. A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével összefüggésben.

Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját kedden vették őrizetbe a Sukoró-ügy kapcsán, amelynek során a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot.

A Központi Nyomozó Főügyészség keddi közlemény szerint a csereszerződéssel érintett albertirsai és pilisi ingatlanok összértéke - az eljárás adatai szerint - mintegy 193,8 millió forint. Ezzel szemben a csereszerződésben ezen albertirsai és pilisi ingatlanokat összesen 787,4 millió forintért számították be. A csereszerződésben megjelölt és az ügyben kirendelt szakértő által meghatározott érték különbsége 593,5 millió forint. A csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak. A csereügylet során összesen 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.

Az eljárás jelen adatai szerint a két vezető kötelességszegő magatartása folytán az MNV olyan szerződést hagyott jóvá, amelynek teljesedése esetén az államot 1.327.513.077 forint vagyonvesztés éri.  • Hírek
  • Hírek