Eszter, Eliza
EUR 382,12 Ft
USD 358,33 Ft
14 °C
24 °C

Varga Mihály újra csontvázvadászaton

2010.09.01. 07:35
A miniszterelnökségi államtitkár a kormányfővel együtt végigjárta az elmúlt hetekben a minisztériumokat. Újabb ügyek kerültek elő, amiket most vizsgálnak – mondja a kormány. Az előző csontvázkeresésről semmi érdemi nem került nyilvánosságra.

A Varga Mihály által vezetett tényfeltáró bizottság mandátuma augusztus 31-én lejárt – emlékeztet a Napi Gazdaság. A miniszterelnökségi államtitkár azonban eddig semmilyen konkrétummal nem állt elő, a június elejére elkészített jelentését nem hozták nyilvánosságra. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormányfő társaságában Varga Mihály az elmúlt hetekben valamennyi minisztériumot végiglátogatta.

A kedden befejeződött tárcalátogatás-sorozat keretében számos olyan gyanús ügy került elő, amelyeknek komoly költségvetési kihatásuk is van. Az újabb "csontvázak" vizsgálata, elemzése még tart - közölte a szóvivő, hozzátéve: amint ez a munka véget ér, a tényfeltáró bizottság részletes jelentését Varga Mihály átadja a miniszterelnöknek, majd a nyilvánosságot is tájékoztatja.

A június 5-én ismertetett bizottsági részjelentés arról szólt, hogy konszolidált a magyar gazdaság helyzete és a kormány tartani akarja a 3,8 százalékos hiánycélt, ám a 2010-es költségvetés több adata nagyságrenddel eltér a valóságtól, ezért azonnali intézkedésekre van szükség. A kormány ezt követően - és Kósa Lajos, valamint Szijjártó Péter államcsődveszéllyel kapcsolatos nyilatkozatai után - dolgozta ki 29 pontos akciótervét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás