Jól alakult a strandszezon

2010.09.08. 08:00
A nehéz körülmények ellenére is sikeres volt az idei strandszezon: a bevétel kismértékben nőtt, a forgalom pedig a tavalyihoz hasonlóan alakult.

A strandszezon 100-120 nap, az idén pedig ennek egyharmada esős, hideg, strandolásra alkalmatlan idő volt. Az üzemeltető szerint az időjárás, a válság és az árvíz okozta problémák hatását részben az idén bevezetett új, elektronikus beléptető rendszerrel (IFR) tudták kiküszöbölni - írja a Napi Gazdaság.

Az IFR segítségével ugyanis csak a jegy megvásárlásával juthattak be a fürdőkbe, strandokra a vendégek és elkerülhetőek voltak a visszaélések.

Az idén megnőtt az alternatív értékesítési csatornákon keresztül eladott jegyek száma is, a város több pontján (például szállodákban) igyekeztek a vendégeket elérni, és több tucat utazási iroda és bizományosi partner értékesítette a belépőket.

Az új jegystruktúra is hozzájárul a jó eredményekhez: nagy sikert aratott az év újdonsága, a strandbérlet. (Ez még szeptember végéig érvényes a Dagályban.)

A legnépszerűbb strand a Dagály és a Palatinus volt az idén nyáron is. A csúcsnap a Dagályon július 12-én volt, akkor 6873 volt a látogatók száma, a Palatinust pedig július 17-én 4413-an keresték fel.