27 ezret ér egy Mol-részvény az államnak?

2010.09.15. 16:26
Napok óta kimagasló teljesítményt nyújt a Mol a hazai blue chipek között. A mai közel 4 százalékos emelkedéssel a részvények 2008 június óta nem látott szintre kapaszkodtak. Mindezek kapcsán a Concorde üzletkötője a Portfolio.hu megkeresésére elmondta, a piacon az pletyka terjeng, hogy az állam papíronként 27 000 forintért veszi meg a Szurgut tulajdonában lévő Mol-pakettet.

Juhász Richárd, a Concorde üzletkötője elmondta, ma egyre türelmetlenebb vevőket lát a Mol piacán, ez okozza a részvények dinamikus emelkedését.

Kezdenek a pletykák is elterjedni a Szurgutnál lévő pakett vételi áráról. Jelenleg az a híresztelés a piacon, hogy papíronként 27 000 forintért veszik meg a pakettet. Az OMV egyébként a 21 százalékos Mol-pakkot 2009 március végén vette meg, papíronként 19 200 forintért.

Juhász hangsúlyozta, a piac ki volt már erre hegyezve, s miután az OTP nem megy, a MOL-ra kezdenek rápörögni. Kérdésünkre az üzletkötő elmondta, az emelkedés hátterében jellemzően intézményi vételek állnak.

Technikailag azonban a papírok igencsak túlvettek, a jelenlegi szintekről hírek hiányában további érdemi emelkedés aligha elképzelhető. Juhász személy szerint a jelenlegi árfolyamszinteken nem venne a papírokból, de hozzátette, a kockázatkedvelőbb befektetők rámozdulhatnak. ebben az esetben azonban szigorúan ajánlott a stop loss-t behúzni a kitörési szinthez.