Illegális élelmiszerüzemre csaptak le

2010.09.16. 15:07
Kínai büfékbe szállították volna azokat az ismeretlen eredetű élelmiszereket, amelyeket csütörtökön foglalt le a hatóság Budapesten. Az engedély nélkül működő üzemben két tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot találtak az ellenőrök, és elrendelték annak megsemmisítését.

Erős rendőri támogatással csapott le csütörtökön egy budapesti illegális élelmiszer-feldolgozó üzemre a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság.

A kínai tulajdonos képviselője az áruk származását nem tudta igazolni, így azok másodlagos élelmiszervizsgálatát sem. Az engedély nélkül működő üzemben mintegy két tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot foglaltak le az ellenőrök és elrendelték annak megsemmisítését.

Hogy az üzem mióta működött, egyelőre nem tudni, a kínai tulajdonos képviselője ugyanis nem volt együttműködő. A hatóság érkezésekor az üzemet megpróbálta elhagyni egy élelmiszerrel megpakolt autó, amely kínai büfékbe szállította volna az alapanyagot.

A gépkocsiban megtalált listán kínai büfék neve, címe szerepelt, ezeket csütörtökön ellenőrzik. A tulajdonos többszázezer forintos bírságra számíthat, és ki kell fizetnie a megsemmisítés és az ehhez tartozó szállítási költséget is.