250 milliárdot költ az Audi a győri fejlesztésre

2010.09.23. 17:13
Az Audi mintegy 900 millió euró (252 milliárd forint) beruházással bővíti győri kapacitásait 2013-ig, és ezzel közvetlenül 1.800 munkahelyet hoz létre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke. A kormányfő szerint a beruházás két százalékot tesz hozzá a gazdaság teljesítményéhez.

A beruházás eredményeként 2013-tól évente több mint 125 ezer gépkocsit gyártanak majd az Audi magyarországi telephelyén.

Orbán Viktor miniszterelnök közlése szerint közvetve és közvetlenül négy-, illetve hatezer új munkahely jön létre.

Az Audi AG elnöke azt emelte ki, hogy a német autógyártó a termelés bővítésével a beszállítókat és szolgáltatókat is beleértve több mint 15 ezer embernek biztosít munkát.

A mérleg

1993 óta közel 4 milliárd eurót ruházott be hazánkban az Audi, jelenleg az alkalmazottak száma eléri az 5800 főt.

Orbán Viktor elmondta, hogy az Audi győri fejlesztése nemzetgazdaságilag fontos beruházás és a magyar gazdaság teljesítményéhez mintegy 2 százalékot tesz majd hozzá, valamint jótékonyan járul majd hozzá a következő évek gazdasági növekedéséhez - tudósított a portfolio.hu.

A miniszterelnök szerint bár a szolgáltató és a pénzügyi szektorok szerepe fontos, a kormány elsősorban a termelő szektorra és az abban megteremtendő munkahelyekre helyezi a hangsúlyt, ezért is üdvözli az Audi beruházását.