Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Tátrai Miklós megvette a Re/Maxot

2010.09.27. 07:40 Módosítva: 2010-09-27 10:03:20
A válságban megtépázott, mára csak 25 tagú ingatlanos cég újra terjeszkedni akar.

Tátrai Miklós résztulajdonába került a Re/Max ingatlanforgalmazó cég magyarországi hálózata. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Tátrai, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatója a Globex-ügyben elhíresült Vellai Györgyike fiától, Posta Balázstól vásárolta meg tulajdonrészét a Re/Max mögött álló Global Real Estate Franchise Hálózat Kft.-ben - írja a Napi Gazdaság. Az amerikai gyökerű ingatlanos cég magyar franchise-hálózata nincs a piacvezetők között, részesedése 3-5 százalék.

Tátrai Miklós
Tátrai Miklós

Bár az adásvétel már tavaly decemberben megtörtént, a Re/Max átalakítása csak az elmúlt hetekben fejeződött be. A cégbírósági adatokból az is kiderül, hogy Tátrai tulajdonostársa változatlanul Kesthely Bence László maradt. A Napi értesülései szerint a vagyonkezelő volt vezérigazgatója többségi tulajdont szerzett - nem publikus áron.

A tulajdonosváltást és a cég gyökeres átalakítását megerősítette Bogár András, a cég igazgatója. A korábban dinamikusan növekvő hálózat a válság következtében töredékére csökkent és jelenleg 25 tagból áll. Az új tulajdonos által kinevezett új menedzsment augusztus végére fejezte be a hálózat teljes átalakítását és a vezető testületek megújítását. A Re/Max ezt követően ismét terjeszkedni fog - mondta Bogár. Piaci részesedése terveik szerint jövőre már jelentősen emelkedhet. A cég tavalyi árbevétele 200 millió forint körül volt, ugyanennyit várnak idén is, ezt jó esetben pozitív nullszaldó mellett érhetik el.

Nagy álmaik vannak

A növekedésre jó okot adhat, hogy két irodájuk forgalma európai szinten is jelentős: a közelmúltban Bécsben megtartott Re/Max-konvención egy budapesti irodájuk az öt legnagyobb ügyletszámot elérő iroda közé került, egy másik pedig a legnagyobb száz közé tartozott a tavalyi adatok alapján. Bogár szerint a portugál és az olasz példa a cél - ott 80 százalék feletti a Re/Max piaci részesedése. Becslések szerint a magyar piac két meghatározó ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum és a Duna House jelenleg együttesen rendelkezik ilyen piaci részesedéssel.