Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Januárban sem lesz gázáremelés

2010.09.30. 08:06
A Népszabadság információi nemcsak októbertől, de január elsejétől sem várható gázáremelés. A világpiaci energiaárak fél éve stagnálnak.

A tarifákat illetően továbbra is folynak a tárgyalások a kormány és az érintett gázcégek között, s noha kormányzati nyilatkozatok szerint október 1-jéig megszületik a megállapodás, a lap gázszolgáltatói körökből úgy tudja: a cégek szerint nem valószínű, hogy tartható legyen ez az időpont.

A Népszabadság megjegyzi, hogy ezalatt a kormányzatnak természetesen joga van törvényeket, szabályokat módosítani, amit minden bizonnyal meg is tesz, az új energiaszabályok ugyanis szerepelnek a kabinet október eleji napirendjén.

A lap szerint a kormánynak egyelőre nem is kell törnie magát azért, hogy tető alá hozza a megállapodást a gázszolgáltatókkal, hiszen a világpiaci energiaárak lényegében fél éve nem változtak, s információik szerint ennek megfelelően az ukrán határon októbertől és januártól sem változik jelentősen a Magyarországra szállított orosz gáz dollártarifája.