Sok a hiba, fogy a levegő Matolcsy György körül

2010.10.04. 08:11
Fogy a levegő Matolcsy György körül, hamarosan napirendre kerül a leváltása – mára ez az általános vélemény alakult ki a piacokon a nemzetgazdasági miniszter további sorsával kapcsolatban. Tény, a szaktárca vezetője a közelmúltban számos elhíresült esettel okozott gondot a május végén felállt új kormánynak - írja a Magyar Nemzet.

Jókora veszteséget okozott pénteken a nemzetgazdasági miniszter a Mol-részvényeket tulajdonló kisbefektetőknek azzal, hogy félreérthetően és szerencsétlenül fogalmazott a nemzeti olajtársaság 35milliárd forintos költségvetési befizetésével kapcsolatban. A papír értéke Matolcsy György brüsszeli nyilatkozata után 650 forintot, közel három százalékot zuhant a pesti börzén, mert a piac egyöntetűen úgy értelmezte a tárcavezető szavait, hogy a kormány új adót vet ki a hazai energetikai cégekre. A miniszter a tőzsdei esés után és azóta sem tisztázta kijelentéseit, azt helyette a Molnak kellett megtennie – írja Matolcsy legutóbbi baklövését felidézve a Magyar Nemzet.

A lap szerint fogy a levegő Matolcsy György körül, hamarosan napirendre kerül a leváltása – mára ez az általános vélemény alakult ki a piacokon a nemzetgazdasági miniszter további sorsával kapcsolatban. Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője a Nemzetnek azt mondta, hogy nem kommunikációs tévedései miatt, hanem  szakmai alapon cserélhetik le a nemzetgazdasági minisztert.