Demján hazahozhatja kaszinóvárosát

2010.10.06. 10:54
A Pozsony külvárosába tervezett 400 milliárd forintos beruházással kaszinók mellett szállodák, aquapark, konferencia-, bevásárló-, és szabadidőközpontok is épülnének. Az új szlovák kormánypártnak nem tetszenek a tervek, ezért eddig 125 ezer aláírást gyűjtött a "családokat tönkretevő" megakaszinó felépítése ellen.

Ha továbbra is akadályokat gördít a pozsonyi önkormányzat a kaszinót és rengeteg egyéb funkciót magába foglaló Metropolis szabadidőközpont elé, akkor a cég Rajka és Bezenye térségébe költöztetné a megaberuházást. Ezt Zászlós Gábor, a TriGranit Development Corporation szlovákiai vezérképviselője nyilatkozta - írja a Napi Gazdaság.

A Pozsony külvárosába, a Duna jobb partjára megálmodott fejlesztés összesen 1,5 milliárd eurós (mostani árfolyamon 400 milliárd forintos) beruházás, mely a kaszinók mellett szállodákat, aquaparkot, konferencia-, bevásárló-, és szabadidőközpontokat foglal magába.

A Metropolis eredeti 27 ezer négyzetméteres kaszinó részét már 19 ezerre csökkentették, mely az összterületnek alig 2 százaléka. A cég ezzel védekezik az újonnan megválasztott kormánypárt, a Kerszténydemokrata Mozgalom (KDH) kampánya ellen, mely 125 ezer aláírást gyűjtött a "családokat tönkretevő" megakaszinó megépülésének megakadályozásáért.

Zászlós elmondása szerint intenzív kampánnyal kívánják meggyőzni a lakosságot arról, hogy nem ördögtől való a kaszinó beruházás. A szerencsejátékokról szóló törvényt még az előző, Fico vezette kormány módosította a beruházás érdekében. Most ismét napirenden van a törvény módosítása, ám ha ez a TriGranit szempontjából hátrányos lesz, a cég lemond a projekt megvalósításáról.