Leállt a M86-os főút építése, csúszik az átadás

2010.10.20. 23:11
Az épülő M86-os főútvonal Szombathely és Vát közötti szakaszán lelassult a munka. Van, aki szerint az egyik kivitelező levonult - adta hírül szerdán a Vas Népe megyei napilap online verziója.

A munkák megtorpantak, a beruházó elismerte, hogy határidő-módosítást kértek a kivitelezők, írja a megyei portál. Az utóbbi napokban azonban szemmel láthatóan lelassult, sőt le is állt a munka. Van, aki azt is tudni vélte, hogy a kivitelező konzorcium egyik tagja, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. már ki is szállt a beruházásból.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője közleményben válaszolt a portál információira. "A kivitelező konzorcium a nagy esőzésekre hivatkozva már korábban határidő-módosítási kérelmet adott be, melynek áttekintése jelenleg is folyamatban van. A teljes szakaszon a földmunka jól áll, a töltésépítési munkák következnek. A munkálatok az elmúlt két hétben annak okán nem folytatódtak, hogy annyira nedves a talaj, hogy amennyiben munkagéppel megközelítenénk, úgy nagyobb kárt okoznánk, mint amekkora haladást el lehetne érni" – írta válaszában.

Az M86-os főút Vát és Szombathely közötti szakasza idén március óta készül, ahol  6,2 kilométer hosszban új nyomvonalat építenek ki, három kilométer hosszon pedig melléépítéssel kétszer két sávon főutat alakítanak ki a  kivitelezők. Az összesen 11 milliárd 636 millió forintos beruházás 85 százaléka uniós támogatás, 15 százaléka pedig hazai forrás, amely az operatív programon keresztül kapnak meg az építők.

A beruházó , Loppert Dániel korábban azt nyilatkozta a lapnak, hogy a gyorsforgalmi paraméterekkel rendelkező utat a tervek szerint 2011 késő őszén fogják átadni.