Jolán
2 °C
4 °C

Nyugdíjba megy ifjabb Nyers Rezső

2010.10.21. 00:52
Jövő év áprilisában nyugdíjba megy ifjabb Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség jelenlegi főtitkára, írja a Heti Válasz. A lap úgy tudja: visszavonulása várhatóan egybeesik ötéves megbízatásának lejártával.

Ifjabb Nyers Rezső utódjának személyére a Bankszövetség elnöksége tavasszal tesz javaslatot, a szervezet legfelsőbb fórumának számító testületi ülésen. Ezért a megüresedő poszt betöltésére nem írnak ki pályázatot - erősítette meg a lap információit Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója.

Ifjabb Nyers Rezsőt először 2000 februárjában választották meg Pulai Miklós utódjaként a Bankszövetség főtitkárának, tehát több mint tíz éve tölti be ezt a tisztséget. A főtitkár 1947-ben született, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, és kezdett dolgozni tanársegédként 1969-ben.

Öt évre rá a Minisztertanács Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Titkárságára került, ahol előbb főelőadóként, majd osztályvezetőként, később főosztályvezető-helyettesként dolgozott. 1987 és 1989 között a Magyar Hitelbank ügyvezető igazgatói posztját töltötte be, és ugyanezt a tisztséget viselte 1989-től 1996-ig is, de ekkor már a Magyar Nemzeti Bank élén, idézi fel pályafutás a lap.

A kilencvenes évek második felében az Állami Bankfelügyelet, majd annak átszervezése után az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet elnökhelyettese volt. (Az átszervezéssel majdnem egy időben robbant ki a Postabank-botrány, amely azért érintette mélyen az akkori pénzügyi felügyeletet, mert az előzőleg állítólag alapos bankfelügyeleti vizsgálat alá vonta a pénzintézetet, de az nem állapított meg lényeges problémákat.) Innen vezetett pályafutása a Magyar Bankszövetséghez. Ifjabb Nyers Rezső nős, két gyermek édesapja, egyikük, Nyers Gábor ugyancsak bankfelügyeleti karriert mondhat magáénak: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének kontrolling részlegét vezeti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?