Budapesttel tárgyal a Valutaalap

2010.10.22. 11:02
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációjával tárgyal a főváros vezetése pénteken a Városháza Dísztermében, az esemény nem sajtónyilvános. A napirenden a főváros adóssága, a költségvetés és a BKV helyzete szerepel.

Az IMF delegációját Christoph Rosenberg vezeti, a főváros részéről Bagdy Gábor (Fidesz--KDNP) főpolgármester-helyettes és Atkári János pénzügyi tanácsadó vesz részt a tárgyaláson. Tarlós István főpolgármester azért nem vesz részt a megbeszélésen, mert Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal, hasonló témákban.

A nem sokkal délelőtt tíz óra után kezdődött tárgyaláson részt vesznek a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársai is, valamint megjelent Klados Gusztáv, a 4-es metró projektigazgatója, Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese és Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, akit Tarlós István főpolgármester az újonnan alakuló Budapesti Közlekedési Központ vezetőjévé szándékozik kinevezni. Ebbe a szervezetbe szerveznék ki a BKV jelenlegi feladatainak jelentős részét.

Az IMF delegációja a szokásos konzultáció keretében tesz látogatást Magyarországon, és csatlakozott hozzá az Európai Bizottság küldöttsége is. A megbeszélés nem sajtónyilvános, és várhatóan sem az IMF delegációja, sem a főváros nem ad ki közleményt a tárgyalásról.