Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Az MVM nem tárgyal az orosz Mol-pakettről

2010.10.27. 07:15
Magyar Villamos Művek Zrt. nem tárgyal az orosz Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő 21,22 százalékos Mol-pakett megvásárlásáról - közölte Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója. Az MVM-nél nincs napirenden a kérdés - fűzte hozzá.

A sajtóban korábban megjelent híresztelésekkel szemben az MVM semmilyen tárgyalást nem folytat a témával kapcsolatosan egyik résztvevővel sem. Az ügyben a menedzsment a nemzeti fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás korábbi nyilatkozatára hagyatkozik, aki a napokban annyit jelzett: a magyar állam esetleg megvásárolná a részvénycsomagot, mert azt hasznosnak tartja.

Felkai György szakmaiságot nélkülözőnek minősítette a napokban megjelent híreszteléseket, amelyek egyetlen tényleges forrást sem neveznek meg az MVM felvásárlási szándékát emlegetve.

A Szurgut 2009 tavaszán az osztrák OMV állami energetikai konszerntől vette meg a Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját 1,4 milliárd euróért, az akkori részvényárfolyam közel duplájáért.

A kormányzati kommunikáció szeptember végén azt közölte, hogy a magyar kormány az MVM-et jelölte ki a az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia gázszállító rendszer (AGRI) megvalósítását előkészítő azeri-grúz-román vegyes vállalathoz való csatlakozásra. Felkai György kedden elmondta, hogy a munka előkészítését már megkezdték.