Elárverezné az APEH a mezőtúri strandot

2010.10.27. 11:01
Október 25-én a mezőtúri strandfürdő is felkerült az APEH elektronikus árverési portáljára. December közepén lehet a kétszázmilliós fürdőre licitálni, ha a város addig nem rendezi 25 milliós illetéktartozását.

Az adóhivatal a mezőtúri strandfürdő és az uszoda teljes komplexumát árverésre bocsátja egy közel 25 millió forintos önkormányzati illetéktartozás fejében – írja a szoljon.hu. A hírportál beszámolója szerint az árverésre szánt ingatlan becsértéke 191 millió forint, az adóhivatal által megjelölt minimális ajánlati ár 124 150 000 forint.

A licitálást október 25-én hirdette meg az adóhivatal. Az árverést december 11-e és december 14-e közé tűzte ki az APEH, az önkormányzatnak tehát addig maradt ideje megmenteni a dobra veréstől a talán legértékesebb ingatlant, olvasható a lapban.

Az APEH árverési közleménye szerint az adóhivatal már 2009. február 20-án bejegyeztette a földhivatalnál az ingatlanra szóló végrehajtást. Ebből kiderül, hogy a tartozás akkor keletkezhetett, amikor az önkormányzat a strandot és az uszodát előbb az Ipari Park Kft.-be apportálta, majd az onnan tovább került — szintén vagyoni apportként — a Mezőtúri Alföld Thermál Hotel Kft.-be.

A város önkormányzata egy budapesti befektetővel közösen hozta létre a Thermál Kft.-t, ám a tervezett projekt már „bedőlt”, ellehetetlenült, s mára csak a gondok és a terhek maradtak belőle. Egy százmilliós nagyságrendű tartozás miatt felszámolási eljárás indult a Thermál Kft. ellen, a megyei rendőrfőkapitányság pedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének gyanújával nyomoz az ügyben, írja a lap.

Herczegh Zsolt, a város új polgármestere a szoljon.hu-nak elmondta: tárgyalásokat kezdenek az adóhatósággal, mert a strandot minden áron meg akarják óvni az árveréstől. Ennek valószínűleg csak egyetlen módja maradt már: kifizetni az elmaradt illetéket és a kirótt kamatokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek