140 milliós tőkeemelés a Csányi Pincészetnél

2010.11.04. 07:46

Új részvények kibocsátásával 140 millió forinttal 1,88 milliárd forintra emelte tőkéjét a Csányi Pincészet Zrt. - mondta el a Világgazdaság csütörtöki számában Éder Tamás, a cég egyik tulajdonosának, a Bonafarm Zrt.-nek a vállalati kapcsolatok és PR-igazgatója.

A Csányi Sándor közvetett érdekeltségébe tartozó Csányi Pincészet a friss forrás egy részét a saját szőlészetében tervezett szerkezetátalakításra fordítja, más részét pedig innovációra.

Az idei erős közepes év volt, csaknem 1940 tonna szőlőt dolgoztak fel, amiből 14 ezer hektoliter bor készül. A pincészet árbevétele tavaly 1,2 milliárd forint volt, és az idén is ekkora forgalom valószínűsíthető.

A Csányi Pincészet nem élt a lehetőséggel, hogy a rendkívüli időjárás miatt 1,5 helyett 2 térfogatszázalékkal növelje a borok alkoholtartalmát cukorral vagy mustsűríténnyel. Éder Tamás közlése szerint az európai uniós engedély a vállalatot nem érintette, mert a 1,5 százalékos lehetőséget sem használták ki.

A lap emlékeztet arra, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának felmérése szerint az idei évjárat mustfoka 13 körül lehet szemben a tavaly 16-17-tel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás