Ötvenmilliót költenek a bormarketing megalapozására

2010.11.09. 12:12
Közbeszerzési pályázat jelent meg a közösségi bormarketinget megalapozó termékleírások elkészítésének koordinálására. December elején lesz eredményhirdetés, a munka elvégzésére év végén két hetet kap a nyertes.

A közösségi bormarketinget megalapozó termékleírások elkészítésének koordinálása – erre a munkára jelentett meg legfeljebb 49,5 millió forint értékű ajánlatkérést a bormarketing-pénzeket kezelő, a vidékfejlesztési tárcához tartozó Agrármarketing Centrum a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben. A pályázóknak november 30-ig kell jelentkezniük, az AMC december 2-án szóbali tárgyalást tart, ez alapján választja ki a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget (az árnak csak 10 százalékos súly lesz az elbíráláskor, három szakmai szepontot pedig 30-30-30 százalékos súllyal vesznek figyelembe).

A nyertes pályázónak az ajánlatkérés szerint feladata lesz egyebek mellett védett eredetű (OEM) borok termékleírásának kidolgozásáért felelős szakmai bizottságok létrehozásának kezdeményezése és működésére programterv kidolgozása, valamint az oltalom alatt álló földrajzi jelzéses termékleírás elkészítésének koordinálása. Ugyancsak szerepel a tenderfelhívásban felsorolt feladatok között "a termékleírások kidolgozásáért felelős szakmai bizottságok munkájához szükséges jogi és szakmai ismeretek átadása", ehhez a munkához szakmai referensek biztosítása.

A győztesnek útmutatót kell készítenie a termékleírással kapcsolatos döntéshozatalról, feladata a szakmai referensek felkészítése, továbbképzése annak érdekében, hogy minden védett eredetű bor "esetében azonos alapelvek valamint a marketing stratégiai célok kitűzése mentén készüljön el a termékelírás". Szintén feladata a termékleírások szakmai egyeztetésének, elfogadásának és benyújtásának koordinálása, továbbá promóciós és szakmai kapcsolatok fenntartása. Az AMC a munkára legfeljebb nettó 49,5 millió forintot szán.

A felsorolt feladatok mennyiségének fényében szembeötlő, hogy a munka elvégzésére a győztesnek mindössze két hete van. Az ajánlatkérés szerint az eredményhirdetést december 3-ra, a győztessel a szerződéskötést december 13-ra tervezik, míg a II. 3. pontban szereplő tájékoztatás szerint a szerződés kezdése 2010. december 15-e, míg befejezése december 31-e.