Nyugdíjpénztári átlépés: hamarosan jönnek a részletek

2010.11.10. 12:12
Napokon belül kiderülhet, hogy milyen feltételekkel léphetnek vissza a tagok az állami nyugdíjrendszerbe, legalább is ezt mondta Szíjjártó Péter a TV2-n. A miniszterelnök szóvivője szerint a nemzetgazdasági miniszter néhány nap múlva az előterjesztést is ismerteti, ami tartalmazni fogja az átlépés és nyilvántartás szabályait.

Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy a nemzetgazdasági miniszter feladata az átlépésekre vonatkozó előterjesztés elkészítése. A szóvivő szerint napokon belül a kormány is látni fogja azt az előterjesztést, amely a vegyes nyugdíjrendszerből megnyitja az utat a tisztán állami rendszerbe.

A szabályok ki fognak térni az átlépés pontos szabályaira és a befizetések nyilvántartására is.

A Mokka című műsorban Szíjjártó Péter azt is elmondta, hogy a korábbiakkal egyetértésben mindenkinek jóváírják majd azt az összeget, amit befizetett. A miniszterelnök szóvivője most is hangsúlyozta, hogy arra számítanak, "az emberek nagyon nagy többsége vissza fog térni az állami nyugdíjrendszerbe".

A járulékok átcsatornázásáról és a visszalépések megnyitásáról nagyon gyorsan döntött a kormány. Október végén fogadta el az Országgyűlés a kormány javaslatait, majd a köztársasági elnök november 2-án írta alá a törvénymódosításokat.