Ingatlanjai értékénél is olcsóbban elvihető a debreceni Aranybika

2010.11.17. 06:36
A lassan fél éve felszámolás alatt álló patinás hotel iránt eddig senki nem érdeklődött.

Felszámolója eladásra hirdette meg a Cívis Hotels (CH) Zrt. három szállodáját, a debreceni Aranybikát és Best Westernt, valamint a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

Ajánlati ár helyett az ingatlanok és ingóságok forgalmi értékét jelölték meg a pályázatban, az Aranybikáé összesen nettó 2,1 milliárd, a Best Westerné 563 millió, a Délibábé pedig 1,2 milliárd forint. Az ajánlott vételárak várhatóan ennél alacsonyabb összegek lesznek. A Debrecen főterén álló, kétszáz szobás Aranybika megvásárlása iránt eddig még senki nem érdeklődött, a másik két hotelre azonban kíváncsiak a befektetők - tudta meg a Napi Gazdaság Buga Imre felszámolóbiztostól. A szállodák jelenleg is üzemelnek, ajánlatot november 29-éig lehet rájuk tenni

A CH felszámolása júniusban indult el, miután sikertelenül zárult a talpra állítása érdekében indított csődeljárás.

A tulajdonosoknak a csődeljárás alatt sem sikerült megegyezniük a CH eladásáról az érdeklődő, orosz tulajdonú Glenroy Technologies Zrt.-vel.

A társaság amiatt került nehéz helyzetbe, hogy a válság következményeként visszaesett a turizmus. Tartozása mintegy négymilliárd forintot tesz ki: a felszámoló által elismert követelés 3,3 milliárd, 600 millió az Aranybika étterem egykori bérlőjének vitatott követelése, amely per alatt áll, és 300 millió lehet az üdülési szerződések felmondása miatti követelések összege, amelyek tisztázása folyamatban van. Pénzintézeteknek megközelítőleg hárommilliárd forinttal tartozik a CH, az adótartozása is több száz millióra rúg.