Ágnes
-3 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Csányi szerződést kötött a kínaiakkal

2010.11.26. 13:20
A China Union Pay bankkártyáit elfogadják az OTP ATM-jei és POS-hálózata, erről írt alá szerződést a két cég vezére. Minden felnőtt kínainak van ilyen kártyája.

Együttműködési megállapodást kötött az OTP Bank és a China Union Pay (CUP), a szerződés értelmében az OTP lehetővé teszi a kínai kártyatársaság kártyájának elfogadását a bank ATM- és POS-hálózatán keresztül.

A szerződést Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és Csaj Hung-feng (Chai Hongfeng) a CUP elnökhelyettese írta alá Budapesten.

A megállapodás szerint a jövő év második negyedévétől az OTP Bank lehetővé teszi a China Union Pay által kibocsátott kártyák elfogadását 1800 magyarországi ATM-en, valamint 15000 kereskedői POS terminálon keresztül. Az elfogadói hálózat bővítése fokozatosan történik majd, és várhatóan 2011 végére zárul le.

Csányi Sándor a szerződés aláírását megelőzően azt mondta: reméli, hogy később a bankkártya elfogadása kiterjed az internetes vásárlásokra, valamint azt, hogy a szolgáltatást az OTP leányvállalatain keresztül más országokban is bevezetik.

Csaj Hung-feng ismertette: a társaság által kibocsátott kártyák száma meghaladta a 2,3 milliárdot. A CUP által kibocsátott kártyákat jelenleg 92 országban fogadják el a Kínai Népköztársaságon kívül, és 13 országban már kártyakibocsátó partnerei is vannak.

Eddig mintegy 8 millió kártyát bocsátottak ki Union Pay logóval a Kínai Népköztársaságon kívül. A kínai kártyatársaságot 2002-ben alapították, jelenleg mintegy 300 kínai és tengerentúli intézmény a tagja.

A fizikai kapcsolatot az OTP Bank és a kínai kártyaszervezet informatikai rendszerei között az E-Group CUP Gateway Zrt. biztosítja.

A nagy biznisz

A Kínából beutazók számának intenzív növekedése jelentős kártyaforgalmat generálhat, mivel minden nagykorú kínai állampolgár rendelkezik Union Pay kártyával.

Az elmúlt években a Kínából érkező beutazók száma évente mintegy 20 százalékkal nőtt. Tavaly mintegy 40 ezer beutazást regisztráltak a Kínai Népköztársaságból. A China Union Pay prognózisa szerint a kínai turizmus ugrásszerű bővülésének köszönhetően a Magyarországra látogató turisták száma 2011-ben elérheti akár a 80 ezret is.