Kevesebb személyautója lesz a MÁV-nak

2010.12.01. 19:12 Módosítva: 2010.12.01. 19:36
Háromszázötvenről 290-re csökkenti a MÁV a már folyó közbeszerzési eljárásban a bérelni kívánt személyautók számát, de később még feltehetően valamilyen módon szereznek be kocsikat.

A MÁV-nál és leányvállalatainál jövő ősztől nő a közösen használt autók aránya a személyhez rendelt autókhoz képest. A vasúttársaság így kíván megfelelni a szaktárca óhajának, hogy gazdaságosabban üzemeltesse flottáját, tudtuk meg Szarka László kommunikációs igazgatótól. Ez a háttere a mostani döntésnek, hogy a már kiírt tenderben 350-ről 290-re csökkentik a bérelni kívánt autók számát (az ajánlatkérésben plusz 50 százalék opció is szerepel). Ezek közösen használt, „kulcsos” járművek lesznek. (Most 410 ilyet használnak.)

Később valamilyen módon még beszereznek személyi használatú járműveket is. Most 110 ilyen autót használnak olyan dolgozók, akiknek a munkaszerződésében is szerepel ez a juttatás. Ezek pótlásáról még nem született végleges döntés, de a cél, hogy összességében gazdaságosabban jöjjenek ki, mint most, hangsúlyozta Szarka.

Az egy hónapja kiírt beszerzési felhívás másik eleme, a 615 kisteherautó bérlése (plusz 40 százalék opció) változatlan maradt. Ezt megelőzően a MÁV-csoport hosszú ideig szabálytalanul, egy már lejárt szerződés alapján bérelte autóit.