Temetkezési céget vettek Járaiék

2010.12.03. 15:12
A CIG Pannónia Életbiztosító jó üzleti lehetőséget lát a 40 milliárdos temetkezési piacon, ezért többségi tulajdonrészt szerzett egy temetkezési cégben.

60 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia Életbiztosító a Pannónia PI-ETA Kft.-ben, mely a temetkezési szolgáltatókkal történő kapcsolattartást és az életbiztosító Alkony nevű termékének ügyfélállományát kezeli.

A 2008 áprilisában alapított PI-ETA tevékenysége a CIG Pannónia Életbiztosító kegyeleti célú biztosításához, az Alkony nevet viselő termékhez kötődött. A tranzakciót követően a cég profilja változatlanul a temetkezési szolgáltatókkal való kapcsolattartás, valamint az Alkony ügyfélállomány kezelése köré szerveződik.

A Járai-féle biztosítónak a BÉT honlapján közzétett közleménye szerint az évi 35-40 milliárd forintos hazai temetkezési piacon továbbra is kiemelkedő üzleti lehetőségeket lát, miután a piackutatások szerint a lakosság körében népszerű megtakarítási cél a saját, illetve a családtagok temetéséről való gondoskodás.

A Pannónia PI-ETA ügyvezetői teendőit 2010. december 1-jétől Földes Tamás, hálózatirányítási szaktanácsadó látja el.

A CIG biztosító nemrég tőzsdére lépett, de a részvények bevezetése a pesti parkettre nem volt diadalmenet. Az idei első kilenc hónapot egyébként 2,5 milliárdos veszteséggel zárta a biztosító.