A Strabagé lesz a nemzeti bank

2010.12.10. 17:02 Módosítva: 2010.12.10. 17:04
A Strabag létesítményüzemeltető cége a Jánosik és Társai Kft.-vel összefogva nyerte a Magyar Nemzeti Bank épületüzemeltetésre kiírt közbeszerzését. A tenderen négyen indultak, a győztes 421,9 milliós, a másodiknál 7,1 millió forinttal kedvezőbb ajánlatot tett.

Idén májusban írt ki közbeszerzési eljárást (pdf-ben) a Magyar Nemzeti Bank a jegybank központi épületeinek teljes körű üzemeltetésére, karbantartására és üzemfenntartására, valamint javítási munkák elvégzésére. A tenderen négyen indultak, a győztes a Strabag  Property and Facility Services Zrt. és Jánosik és Társai Kft. lett – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A győztes ajánlattevők nettó 421 999 900 millió forintért vállalták az MNB által a tender kiírásakor 672 milliósra becsült munkát. Ezzel éppen csak megelőzték a második helyezett pályázót: a Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. és Future Service Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közös ajánlatában 429 milliós ár szerepelt. A további két pályázó az OTP Létesítményüzemeltető Kft. és a Dalkia Energia Energetikai Szolgáltató Zrt. volt.

Az ajánlatkérés értelmében a győztes pályázók 2012. december 15-ig végzik el a munkát az MNB két épületében, a Szabadság téri székházban és a Soroksári úti logisztikai központban. Feladatuk lesz az épületek teljeskörű üzemeltetési, karbantartási, hibaelhárítási, javítási,
felújítási, fenntartási munkáinak az elvégzése, továbbá a takarítás. A szerződés kiterjed a távközlési rendszerek, hálózatok, berendezések üzemeltetésére, a telefonkezelői szolgáltatások biztosítására is.