Négyszázmilliós állami megbízás az OTP-nek

2010.12.10. 15:31
Az OTP nyerte a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központja (PMISZK) által fizetőkártya-elfogadói szolgáltatás nyújtására és POS-terminálok beszerzésére kiírt tendert. A banknak ez nettó 416 millió forintos megbízást jelent.

Fizetőkártya-elfogadói szolgáltatás nyújtására és 1575 darab POS-terminál beszerzésére írt ki a PMISZK gyorsított meghívásos eljárást idén augusztusban. A nyertes nettó 416 millió forintos ajánlattal az OTP lett – derül ki a Közbeszerzési Értesítő pénteki számából. A mostani beszerzéssel az OTP határozatlan időre kapott jogot a fizetőkártya-elfogadói szolgáltatás nyújtására, emellett ő szerzi be és üzemeltetheti a POS-terminálokat.

A beszerzést a PMISZK egy európai uniós projekt részeként bonyolította le. Az EKOP-2.1.1-07-2008-0001 kódszámon futó program a központi elektronikus fizetési szolgáltatást valósítja meg. Ebben egy tavaly júniusi NFÜ-közlemény szerint egyebek mellett az APEH, a vám- és pénzügyőrség, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala és a Miniszterelnöki Hivatal vesz részt, a rendszert a Magyar Államkincstár fogja működtetni, és a projektben részt vesz a Magyar Nemzeti Bank is.

Az elektronikus fizetési rendszer (Efer) bankkártyás és internetes fizetéseket tesz lehetővé, leegyszerűsítve az eddigi eljárási díjfizetést. Az Efer lehetővé teszi ugyanis, hogy az egy ügyintézéshez kötődő fizetési kötelezettségeket akkor is egy összegben, egy tranzakcióval intézhessük el, ha a befizetés több számlát érintene (így például használt gépjármű behozatala esetén egy összegben fizethető a vám, az import áfa és a környezetvédelmi termékdíj).

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla