Tiltott szerencsejáték a Postánál?

2010.12.16. 07:18
A postavállalat SzerenCSEKK akcióját vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet. A játékban a bejelentettől eltérően sorsolnak - a nyertes naponta egy befizetett csekk értékét, maximum ötvenezer forintot nyerhet vissza -, ami sértheti a törvényt.

Vizsgálja a Szerencsejáték Felügyelet a Magyar Posta Zrt. által júniusban indított és idén év végéig zajló SzerenCSEKK akciót - tudta meg a Napi Gazdaság. A játékot már a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) is több pontban kifogásolta, amire a Magyar Posta korábban közleményben reagált.

A felügyeletnél a lapnak elmondták, a Magyar Posta Zrt. a "Csekkről csekkre nyerhet" elnevezésű nyereményjátékot a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján ajándéksorsolásként jelentette be az APEH felé, amely azt nyilvántartásba is vette.

A szerencsejáték-felügyeleti hatáskört ellátó adóhatóság a vizsgálatot most azért indította, mert tudomásukra jutott, hogy a szervező a bejelentésben foglaltaktól eltérő konstrukcióban bonyolítja a nyereményakciót - így felmerülhet, hogy az már sérti a szerencsejáték-törvény szabályait. Az eljárás jelenleg is folyamatban van, így annak további részleteiről az APEH nem adhat tájékoztatást.

A SzerenCSEKK akcióban az adott napon postai készpénz-átutalási megbízással - köznapi nevén sárga csekkel - fizető ügyfelek közül naponta egy szerencsés az adott csekken befizetett összeget visszanyerheti - maximum 50 ezer forint értékben.