Gerzson
-3 °C
2 °C

Ezermilliárdos jelzáloglevél-programot indít az OTP

2010.12.29. 16:58

Az OTP Jelzálogbank Zrt. ezermilliárd forintos jelzáloglevél programot indít. A program felállításáról november 22-én döntött a kibocsátó igazgatósága - tette közzé a hitelintézet szerdán.

A PSZÁF a programfeltételeket tartalmazó alaptájékoztatók közzétételét december 22-én engedélyezte. A megszerzett forrást a kibocsátó új hitelállomány megvásárlására, új hitelek folyósítására, illetve a lejáró jelzáloglevelek visszafizetésén keresztül a már meglévő hitelállomány finanszírozására fordítja.

Az OTP Bank Nyrt. az alaptájékoztató szerint 2010. július 7-én kelt nyilatkozatában készfizető kezességet vállalt a jelzálogbank által kibocsátott összes forgalomban lévő, és a jövőben kibocsátandó, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír (ideértve a program keretében kibocsátásra kerülő jelzálogleveleket is), illetőleg a bankközi piacon felvett hitelek alapján terhelő valamennyi fizetési kötelezettségre vonatkozóan.

Az OTP Jelzálogbank az ezermilliárd forint keretösszegű IX. Jelzáloglevél Program keretében több sorozatban, a sorozatokon belül több részletben kíván forgalomba hozni forintban, euróban, svájci frankban vagy amerikai dollárban denominált, maximum 30 éves futamidejű fix, változó vagy indexált kamatozású, illetve diszkont jelzálogleveleket.