Elérhetetlen az ONYF nyugdíjkalkulátora

2011.01.07. 15:05 Módosítva: 2011.01.07. 15:12
Technikai hiba miatt nem lehet használni az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján elérhető nyugdíj-kalkulátort. Már csak 17 napjuk van a döntésig a pénztártagoknak, a választás előtt pedig érdemes lenne egy ilyen program számításait igénybe venni, azonban a hivatalos szervnél ez jelenleg nem működik. Tervek szerint hamarosan a Stabilitás Pénztárszövetség is feltesz a honlapjára egy programot segítség gyanánt.

Egyre fogy a napok száma, amíg lehet a nyugdíjpénztári maradásról nyilatkozni, a döntéshez pedig sok segítséget adhat egy nyugdíjszámító program. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján azonban valami miatt nem érhető el ez a kalkulátor.

Elviekben több honlapon is elérhetők különböző nyugdíjkalkulátorok, és még a tervek szerint a Stabilitás Pénztárszövetség is hamarosan elérhetővé tesz egy ilyen programot, viszont az meglepő, hogy minden bizonnyal technikai hiba miatt nem vehetik igénybe az állampolgárok az ONYF szolgáltatását.

Annál is inkább igaz ez, mivel a nyugdíjbiztosító és a pénztárak is mostanság értesítik az ügyfeleket a visszalépés körülményeiről, illetve az egyéni számlák nagyságáról. Mindenképpen érdemes lenne egy ilyen program számításait megnézni a döntés előtt, még akkor is, ha sok a bizonytalan tényező több évtized távlatában.