Robog Kecskeméten a Mercedes

2011.01.31. 07:19 Módosítva: 2011.01.31. 07:19

Minden a terveknek megfelelően halad a Mercedes magyarországi beruházásán. Az épületek határidőre elkészültek, szeptemberben megkezdődött a gépsorok telepítése is, az alkalmazottak zömét már felvették, az elmúlt évben már hétszáz munkatársa volt a cégnek.

Jelenleg az ő képzésük folyik - mondta a Napinak Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A cég tervei szerint év végére kétezer alkalmazottja lesz a vállalatnak. Közülük háromszáz német munkavállaló, jelenleg ők 220-an vannak. Frank Klein a Napi Gazdaság érdeklődésére elmondta: míg a törzsfoglalkoztatottakat az egész ország területéről toborozták, addig a gyártásban alkalmazottakat főként Kecskemét környékéről.

A munkaerő toborzásában a város önkormányzata is partner - mondta Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester. A város a céggel közösen hároméves szakmunkásképzést indít öt szakmában, a beruházást bérlakás-fejlesztési program is támogatja.

Frank Klein reményei szerint a gyártócsarnokok műszaki felszerelése 2011 májusában fejeződik be, azután indul a próbagyártás. Az ügyfeleknek szánt első autók a tervek szerint 2012 elején gördülhetnek le a gyártósorról. Magyarországon a Mercedes-Benz a mai A- és B-osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyárt majd. Információnk szerint egy tucat beszállító kap helyet a gyár területén, ők a legkülönbözőbb eszközöket (tükröket, üléshuzatokat) szállítják majd.