Megszűnik a Cashline

2011.02.01. 14:32
Tizennyolc év után megszűnik a Cashline Értékpapír Zrt., az ügyfeleket a Buda-Cash veheti át. A dolgozókat szeretnék tovább foglalkoztatni.

A tőzsdén tapasztalható forgalomcsökkenés, a különadó illetve a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése fényében nem látunk növekedési lehetőséget a piacban, ezért megszűnik a cég, mondta Albrecht Ottó, a Cashline tulajdonosa a Napi Gazdaságnak.

A brókercég megszűnését Tóth Zoltán vezérigazgató kedden jelentette a dolgozóknak, az ügyfeleket a Buda-Cash brókerház veszi át állomány-átruházás keretében. Az állományátruházás mintegy három hónapot vesz igénybe - hangzott el a tájékoztatón, ahol a Cashline fő tulajdonosa nem jelent meg - értesült a Napi Gazdaság Online.

A Buda-Cash jelenleg az ötödik a budapesti tőzsde forgalmi listáján, és úgy gondolják, hogy a lépés hatásrára egy-két helyet előrébb tudnak ugrani. Legutóbb a Hamiltont vették át, ahol az volt a tapasztalat, hogy nagyobb forgalmat generáltak az ügyfelek a Buda-Cashnél, mint a korábbi cégnél. A Cashline-nal kapcsolatban Pintér nem számít ilyen aktivitás-növekedésre, mivel konkurens brókercégnek számítottak, így az sem várható el, hogy az ügyfelek száz százaléka átmenjen.

Bár a brókerek egy része már keresett magának más álllást, Pintér hangsúlyozta, hogy mindenkivel egyénileg fognak beszélni, a brókerekre és a back office-ra is szükségük van.

A napilap úgy tudja, az ügyfélátadási megállapodás az ilyen üzleteknél szokásos módon nem egyösszegű vételárat tartalmaz, hanem függ az átadott ügyfelek által generált jövőbeni forgalomtól is.

Albrecht Ottó megtartja a Pannergyben, a Synergonban és a Rubicomban lévő részesedését.