Távozik az Erste vezére

2011.02.15. 12:46

Távozik Papp Edit az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. A kiadott közleményből a távozás pontos oka nem derül ki, csupán annyi olvasható, hogy Papp a jövőben „más szakmai kihívásokat kíván keresni Magyarországon.”

„Papp Edit tíz éven át volt a vezetőség tagja, s ez idő alatt nagyon sokat tett a bankcsoportért, akár a magyarországi üzletágunk fejlesztését, akár a csoportszintű feladatokat illetően. Hálásak vagyunk, hogy még pár hónapig vállalja a poszt betöltését, ezzel is támogatva a zökkenőmentes átmenetet” – mondta Andreas Treichl, a tulajdonos Erste Group vezérigazgatója.

„Pályafutásom legizgalmasabb 10 évét töltöttem a banknál, azonban nemrégiben elérkezett az a pillanat, amikor úgy éreztem: szaktudásomat újabb kihívások elé szeretném állítani” – jelentette ki Papp Edit döntését kommentálva.

Papp Edit az ABN Amro Banktól került az Erstéhez 2000-ben, a pénzintézet vezetésével 2007-ben bízták meg.

Legutóbbi, HVG-nek adott januári interjújában úgy fogalmazott: „Valamilyen utat mindig találtam. Nem biztos, hogy a lehető legjobbat, de tény, hogy mindig mindenből kiverekedtem magam. Az is biztos, hogy nem sok dolog van, amit szívesebben csinálnék, mint amit most."