Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Módosítják a költségvetési és az államháztartási törvényt

2011.02.18. 20:29

Már hétfőn a parlament elé kerülhet a költségvetési és az államháztartási törvény módosítása a 250 milliárd forintos stabilitási alappal összefüggésben - az erről szóló előterjesztést a kormány pénteki ülésén tárgyalta, amelyen javarészt a reformprogramokról volt szó. Döntött a kabinet arról is, hogy a négy ponton változó médiatörvény módosítását a jövő héten az Országgyűlés elé terjeszti.

Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás után az MTI-nek elmondta: a költségvetési törvény módosításában a kormány arra tesz javaslatot, hogy az Országgyűléshez tartozó fejezetek is vegyenek részt a stabilizálásban, az államháztartási törvény változtatásával pedig egyrészt nagyobb teret adnának idén a fejezeten belüli átcsoportosításoknak, másrészt módosítanák a maradványelszámolást úgy, hogy a le nem kötött maradványt át lehessen csoportosítani a "legégetőbb problémákra". A stabilitási tartalék - amelyről múlt hét pénteki, siófoki ülésén döntött a kormány - az évközi, előre nem látható, kedvezőtlen hatású események biztosítására szolgál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek