Postaszékház-eladás: bűncselekményt sejtenek

2011.02.23. 07:51 Módosítva: 2011.02.23. 08:02

Feltehetően szándékos vagyoncsökkentésre irányult, és felveti a hűtlen kezelés, illetve az okirat-hamisítás gyanúját a Magyar Posta Krisztina körúti palotájának 2008-as eladása és az új székház 2007-ben történt méregdrága kibérlése, írja a Magyar Nemzet. A lap azt a független szakvéleményt idézte, amelyet az állami tulajdonú társaság új vezetése készíttetett a Gyurcsány-érában történt ügyletekről.

A Nemzet azt írja: szakértő szerint fennáll a gyanú, hogy szándékosan gyengítették a posta pozícióit. Álláspontja szerint követhetetlenek azok a számítások, amelyekre hivatkozva a székház eladása és a bérleti konstrukció mellett döntött a posta akkori vezetése és a tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelő.

A szóban forgó időszakban a posta vezérigazgatója az a Szabó Pál volt, aki a Horn-kormány idején a privatizációs szervezetet vezette, 2008-ban pedig a Posta éléről a Gyurcsány-kormányba távozott, közlekedési miniszter lett. Az ő vezérigazgatósága idején történt – vagyis történt volna – a Posta emlékezetes egymilliárdos biciklibeszerzése is.

A Magyar Nemzet azt írja: a ingatlanpanama miatt egy éve büntetőeljárás folyik, gyanúsított még nincs. A kár becslések szerint több milliárdra rúghat  • Hírek
  • Hírek