Sztrájkot hirdet három Volán-társaság

2011.02.28. 18:05

Egynapos sztrájkot hirdet több autóbusz-közlekedési szakszervezet március 31-re Baranya, Somogy és Tolna megyében. A tervezett munkabeszüntetés érinti a Pannon, a Kapos és a Gemenc Volán Zrt.-t.

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (AKSZSZ) hétfői közleménye szerint a szakszervezetek március 2-án kezdik újra az egyeztető tárgyalásokat a munkáltatókkal, ekkor fogják hivatalosan is bejelenteni a három megyét és három társaságot érintő sztrájkot. Az AKSZSZ 6 százalékos, havi 11 700 forintos béremelést követel.

A szakszervezetek szerint a Volán társaságoknál az elégséges szolgáltatás legfeljebb a szolgáltatás 30 százaléka, és legfeljebb a munkavállalók 20 százalékának kell ehhez dolgoznia.

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége a közlemény szerint nem érti, hogy a MNV Zrt. mint tulajdonos miért nem vet véget a jelenlegi patthelyzetnek annak tudatában, hogy a kormány egyértelműen kinyilatkoztatta: az OÉT bérmegállapodás-ajánlását az állami cégeknél is végre kell hajtani.