Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megnyílt az Utazás kiállítás

2011.03.03. 13:11

Megnyílt a 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban, a március 3-6 között 32 ország 600 kiállítója mutatkozik be az utazás és a hozzá kapcsolódó kiállításokon.

A hivatalos megnyitón Szatmáry Kristóf turizmusért is felelős belgazdasági államtitkár elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatnak tartja a turizmust, nemcsak azért, mert sok munkahelyet teremt, hanem azért is, mert a külföld számára az ágazaton keresztül lehet bemutatni az ország jó adottságait, sokszínűségét.

Számos intézkedést tervez a kabinet az ágazat javítása érdekében, mondta. Példaként említette az Új Széchenyi Terv pályázatait, a Széchenyi Pihenőkártyát, valamint az év második felében elkészülő turizmustörvényt.

Az idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus. Bár Egyiptom továbbra is szerepel azon országok között, amelyekbe a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást, az észak-afrikai ország - ahogy korábban is - az idén is megjelent turisztikai kínálatával a rendezvényen.

Az utazás kiállítással egy időben rendezik meg az idén is a Boatshowt, amelyen nyolcvannyolc hajót mutatnak be, valamint rendezik a Karaván Szalont, Magyarország egyetlen lakókocsi és lakóautó bemutatóját, de a látogatók megismerhetik a Port.hu Bringaexpóját is.

A négynapos kiállításon a soros EU elnökség kérdéseivel kezdődnek a szakmai rendezvények. „Közösen Budapestért” címmel szervez március 3-án, a Hungexpo Zrt. és a Turizmus Kft. A térség legjelentősebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.

Robák Ferenc kormánybiztos előadása nyitja a március 3-6-ig nyitva tartó Utazás 2011 szakmai programját a Hungexpón. Napirenden szerepel még az EU turisztikai portál, a Budapest Airport új terminál nyitása, valamint a Budapest brand és kommunikációs stratégia.

A fővárosi fejlesztések megvitatása után a konferencia második napján a TDM, azaz Turisztikai Desztináció Management szervezetek alakulásával, működéséről lesz szó. A TDM rendszer az érintettek széles körének bevonásával a marketingen, illetve az információszolgáltatáson túl a termékfejlesztés és az adott térség összes turisztikával kapcsolatos szakmai és menedzsmentfeladatait ellátja.

A megnyitón adták át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet tavaly 9 szálloda és 4 étterem nyerte el első alkalommal, 18 szálloda és 3 étterem pedig már második alkalommal pályázott sikeresen a díj meghosszabbítására.