Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Megnyílt az Utazás kiállítás

2011.03.03. 13:11

Megnyílt a 34. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban, a március 3-6 között 32 ország 600 kiállítója mutatkozik be az utazás és a hozzá kapcsolódó kiállításokon.

A hivatalos megnyitón Szatmáry Kristóf turizmusért is felelős belgazdasági államtitkár elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatnak tartja a turizmust, nemcsak azért, mert sok munkahelyet teremt, hanem azért is, mert a külföld számára az ágazaton keresztül lehet bemutatni az ország jó adottságait, sokszínűségét.

Számos intézkedést tervez a kabinet az ágazat javítása érdekében, mondta. Példaként említette az Új Széchenyi Terv pályázatait, a Széchenyi Pihenőkártyát, valamint az év második felében elkészülő turizmustörvényt.

Az idén India a külföldi, Győr a belföldi díszvendég, s a kiemelt téma az egészségturizmus. Bár Egyiptom továbbra is szerepel azon országok között, amelyekbe a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást, az észak-afrikai ország - ahogy korábban is - az idén is megjelent turisztikai kínálatával a rendezvényen.

Az utazás kiállítással egy időben rendezik meg az idén is a Boatshowt, amelyen nyolcvannyolc hajót mutatnak be, valamint rendezik a Karaván Szalont, Magyarország egyetlen lakókocsi és lakóautó bemutatóját, de a látogatók megismerhetik a Port.hu Bringaexpóját is.

A négynapos kiállításon a soros EU elnökség kérdéseivel kezdődnek a szakmai rendezvények. „Közösen Budapestért” címmel szervez március 3-án, a Hungexpo Zrt. és a Turizmus Kft. A térség legjelentősebb turisztikai vására több érdekes programot is kínál a szakembereknek.

Robák Ferenc kormánybiztos előadása nyitja a március 3-6-ig nyitva tartó Utazás 2011 szakmai programját a Hungexpón. Napirenden szerepel még az EU turisztikai portál, a Budapest Airport új terminál nyitása, valamint a Budapest brand és kommunikációs stratégia.

A fővárosi fejlesztések megvitatása után a konferencia második napján a TDM, azaz Turisztikai Desztináció Management szervezetek alakulásával, működéséről lesz szó. A TDM rendszer az érintettek széles körének bevonásával a marketingen, illetve az információszolgáltatáson túl a termékfejlesztés és az adott térség összes turisztikával kapcsolatos szakmai és menedzsmentfeladatait ellátja.

A megnyitón adták át a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet tavaly 9 szálloda és 4 étterem nyerte el első alkalommal, 18 szálloda és 3 étterem pedig már második alkalommal pályázott sikeresen a díj meghosszabbítására.  • Vennék
  • Hírek