Szegedé lett a Virág cukrászda

2011.03.04. 10:59 Módosítva: 2011.03.04. 11:06

Jogerősen Szegedé az egykori Virág cukrászda. Hamarosan kiírják a pályázatot a bérleti jogra - írta pénteken a Délmagyarország.

A megyei napilap cikke felidézi: év végén a CIB Bank fellebbezett, a Virág cukrászda ügyében a Fővárosi Bíróság ítélete ellen, amely első fokon elutasította a bank keresetét, és kimondta, hogy érvényes a felszámoló várossal kötött szerződése. Az önkormányzatot képviselő ügyvéd, Bene István a lapnak elmondta: a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely így jogerőssé vált.

A cukrászdát működtető cég ellen felszámolási eljárás indult, mivel 620 millió forintos tartozást halmozott fel, amelynek nagy része, 570 millió forint banki kölcsön volt. A felszámolóbiztos meghirdette a Kis Virág bérleti és a Nagy Virág tulajdon jogát, amit végül egy ciprusi offshore cég nyert meg. A szegedi közgyűlés tavaly márciusban úgy döntött, él az elővásárlási jogával, s megveszi ugyanannyiért - 300 millió forintért - a patinás cukrászdát, mint amennyit az offshore cég felajánlott. A bank ezután támadta meg a bíróságon a felszámolóbiztos várossal kötött szerződését.

Botka László polgármester a napilapnak most azt mondta: miután elhárult a jogi akadály, a város néhány héten belül kiírja a nyilvános pályázatot a bérleti jogra. A nyertes pályázónak a bérleti szerződés aláírásától számított 2 hónapon belül legalább az egyik üzlethelyiséget meg kell nyitnia.