Mégis marad Magyarországon a Porr

2011.03.10. 12:42

A Porr Építési Kft. nem kíván kivonulni Magyarországról – jelentette ki Magyar István a Porr Építési Kft. ügyvezetője azt követően, hogy a sajtóban több ezzel ellentétes híradás jelent meg.

A gazdasági világválság sem Magyarországot, sem az építőipart nem hagyta érintetlenül, ennek ellenére a Porr messzemenően meg tudta őrizni stabil pozícióját.

A társaság vezetése bár lát arra utaló jeleket, hogy a kormányzat gazdaságpolitikája a magyar vállalkozásokat kívánná előtérbe helyezni nemzetközi versenytársaikkal szemben, de bízik benne, hogy a beruházási döntéseket továbbra sem politikai szempontok, hanem az ajánlatok minősége, ára és műszaki felkészültsége fogja befolyásolni.

Ezzel összefüggésben azt sem szabad elfelejteni, hogy a Magyarországon működő nemzetközi vállalkozások, közöttük a Porr is, több ezer magyar munkavállalónak ad munkát - áll a közleményben.

A korábbi hírek szerint a cég azért fontolgatta a kivonulást, mert szerinte a kormány politikai megfontolásból kifogásolja az M6-os autópálya kivitelezését.