Ötvenezerrel olcsóbb lehet az egyiptomi nyaralás

2011.03.10. 06:38

A magyar utaztatóknak nem tett túl jót a Külügyminisztérium azzal, hogy csak most hétfőn minősítette vissza az utazásra nem javasolt kategóriából az egyiptomi és tegnap a tunéziai tengerpartot, hiszen például a múlt hét végén bonyolított Utazás kiállításon szembetűnő volt az utasok kivárása az érintett célpontokkal kapcsolatban - írja a Napi Gazdaság.

A németek már nem félnek Luxortól

Több európai ország jóval korábban feloldotta az utazási tilalmat: Farkas Attila, a Travel Service charter-légitársaság vezérigazgatója szerint komoly veszteséget okozott nekik, hogy közel harminc járatuk maradt ki az érintett országok irányába, miközben Csehországban már közel egy hónapja, Szlovákiában pedig két hete feloldották az utazási korlátozást. Gyerő Krisztina, a TUI Magyarország Kft. cégvezetője szerint a Bécsből induló charterek révén március 1-jétől Egyiptomban, 3-ától pedig Tunéziában ismét pihenhetnek magyar turisták.

Érdekesség, hogy míg a magyar Külügyminisztérium továbbra sem ajánlja az egyiptomi fővárost, addig a német és osztrák hatóságok szerint szabadon látogatható Kairó, Gíza és Luxor is.

Olcsó menet

A magyarországi charterek újraindításához néhány hét kell, Zám Tibor, a Best Reisen utazási iroda cégvezetője úgy nyilatkozott, hogy március 20-tól szeretnének járatokat indítani Egyiptomba, míg az első tunéziai charter reményeik szerint április elsején szállhat fel.

Farkas Attila szerint az egyiptomi repterek már jelezték, utasonként 2-3 eurós kedvezményt adnak a leszállási díjakból, míg Gyerő Krisztina arról beszélt, hogy a kinti szállodák folyamatosan keresik meg őket kedvezményes ajánlataikkal, amelyeket ők természetesen továbbadnak majd ügyfeleiknek - turnusonként akár 30-50 ezer forinttal is olcsóbbak lehetnek a szállások.