Senkinek nem kell az Egervin

2011.03.21. 12:59

Második alkalommal is sikertelenül zárult az értékesítési pályázat az egri borászat egykori zászlóshajója, az Integrált Borgazdasági Zrt., vagyis a volt Egervin vagyonának értékesítésére - mondta el Szűcs Zoltán, a felszámoló cég regionális igazgatója.

A felszámoló Ratis Kft. által kiírt tenderben nettó egymilliárd forintos kikiáltási ár szerepelt. Ugyan több érdeklődő is akadt, ám egyikük sem kínált felszámoló által meghatározott érték feletti árat - közölte Szűcs Zoltán. A 2009 áprilisa óta felszámolás alatt álló cég, a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozik a hitelezőknek - tette hozzá.

Ugyan a társaság teljes vagyonát, vagyis az egri borászati üzemet, a pincerendszert, illetve a 26 ezer palackos borkészletet, együttesen csak második alkalommal hirdették meg, ám az egyes vagyonelemeket külön-külön már korábban 3 alkalommal próbálták értékesíteni. Mindeddig sikertelenül. Ebben a helyzetben továbbra is az a céljuk, hogy még a szüret, vagyis a szőlőfelvásárlási szezon beindulása előtt új tulajdonosa legyen az üzemnek. Ezért hamarosan új pályázatot írnak ki.

A borászati üzemben jelenleg nem folyik termelő tevékenység. Ugyanakkor a karbantartási munkálatokat végrehajtják. Vagyis sikeres értékesítés esetén rövid idő alatt üzembe állítható a termelő kapacitás - mondta Szűcs Zoltán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás