Kirúgásokkal szervez át az AXA

2011.03.23. 07:01

Az AXA-csoport átszervezi magyarországi tevékenységét - jelentette be a társaság, nem titkolva, hogy mindez akár jelentős létszámleépítéssel is járhat. A közleményből az is kiderült, hogy az AXA a lépésre a magyarországi üzleti környezetben a közelmúltban végbement jelentős változások, valamint az AXA Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96 százalékos ügyfélszámcsökkenés következményeként kényszerül.

Bár kisebb szervezettel folytatják majd munkájukat, mint deklarálták: nem vonulnak ki a magyar piacról, sot újabb területek révén (a közeljövőben azt tervezik, hogy a nem életbiztosítások piacára lépnek) próbálják megtalálni üzleti számításaikat. A Napi Gazdaság érdeklődésére elmondták: a konszolidáció elsősorban a magán-nyugdíjpénztári tagokat kiszolgáló szervezet összevonását és dolgozóinak létszámcsökkentését jelenti. Az AXA 850 fős munkavállalói létszámából eddig körülbelül 30 főt küldött el - tudta meg a Napi.

Ők a különböző tagvállalatoktól távoztak. A teljes csoport tervezett munkavállalói létszámáról még nincs döntés. Mint lapunknak hangsúlyozták, ez a további átszervezési, termék- és szolgáltatásfejlesztési döntésektől függ. Esetleg életképes koncepció lehet a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes pénztár bizonyos szintű összevonása is, de erre vonatkozó végleges döntés még nem született.

Az adminisztráció részben összevonható, lehet bizonyos racionalizálást végrehajtani, de természetüknél fogva e két pénztártípust az AXA külön ágazatként kezeli - nyomatékosították. A Napi érdeklődésére elmondták, hogy komoly befektetéseket hajtanak végre az önkéntes (nyugdíj- és egészség) pénztáraiknál.