János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgásokkal szervez át az AXA

2011.03.23. 07:01

Az AXA-csoport átszervezi magyarországi tevékenységét - jelentette be a társaság, nem titkolva, hogy mindez akár jelentős létszámleépítéssel is járhat. A közleményből az is kiderült, hogy az AXA a lépésre a magyarországi üzleti környezetben a közelmúltban végbement jelentős változások, valamint az AXA Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96 százalékos ügyfélszámcsökkenés következményeként kényszerül.

Bár kisebb szervezettel folytatják majd munkájukat, mint deklarálták: nem vonulnak ki a magyar piacról, sot újabb területek révén (a közeljövőben azt tervezik, hogy a nem életbiztosítások piacára lépnek) próbálják megtalálni üzleti számításaikat. A Napi Gazdaság érdeklődésére elmondták: a konszolidáció elsősorban a magán-nyugdíjpénztári tagokat kiszolgáló szervezet összevonását és dolgozóinak létszámcsökkentését jelenti. Az AXA 850 fős munkavállalói létszámából eddig körülbelül 30 főt küldött el - tudta meg a Napi.

Ők a különböző tagvállalatoktól távoztak. A teljes csoport tervezett munkavállalói létszámáról még nincs döntés. Mint lapunknak hangsúlyozták, ez a további átszervezési, termék- és szolgáltatásfejlesztési döntésektől függ. Esetleg életképes koncepció lehet a magánnyugdíjpénztár és az önkéntes pénztár bizonyos szintű összevonása is, de erre vonatkozó végleges döntés még nem született.

Az adminisztráció részben összevonható, lehet bizonyos racionalizálást végrehajtani, de természetüknél fogva e két pénztártípust az AXA külön ágazatként kezeli - nyomatékosították. A Napi érdeklődésére elmondták, hogy komoly befektetéseket hajtanak végre az önkéntes (nyugdíj- és egészség) pénztáraiknál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!