Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Tetszik az S&P-nek az Orbán-csomag

2011.03.24. 13:32

Megerősítette Magyarország adóskockázati besorolásait csütörtökön a Standard & Poor's, amely szerint a Széll Kálmán Terv végrehajtásával javulhatnak a magyar gazdaság középtávú növekedési kilátásai.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának csütörtöki londoni bejelentése szerint a megerősítés a hosszú és rövid futamidejű szuverén magyar deviza- és forintadósság "BBB mínusz/A-3" osztályzatára vonatkozik; a besorolások kilátása továbbra is negatív.

Az S&P a magyar adósosztályzatok megerősítéséhez fűzött elemzésében azt írta, hogy véleménye szerint ha a Széll Kálmán Tervet "nagy vonalakban a kormány elképzeléseinek megfelelően" hajtják végre, az jelentős mértékben ellentételezheti a pénzügyi, az energiaipari, a távközlési és a kiskereskedelmi szektorokra korábban kirótt adók negatív hatásait.

Az S&P csütörtöki londoni bejelentése nyomán a magyar adósosztályzat a nagy nemzetközi hitelminősítők mindegyikénél továbbra is a befektetői kategóriában van.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek