Megállapodott a Malév a pilótákkal

2011.03.25. 15:06

Hosszú távú megállapodás született a Malévnál alkalmazandó új kollektív szerződésről, közölte a Malév pénteken, miután befejeződtek a tárgyalások a pilóták és a légiutas-kísérők szakszervezetével.

A Malév közleménye szerint az új kollektív szerződés rendelkezik többek között a társaság munkavállalóira általánosan vonatkozó szabályokról, a pilóták és légiutas-kísérők speciális munka és pihenőidő szabályairól, a krízis helyzetek kezeléséről, mint amelyen az izlandi vulkán kitörés hatása volt,  valamint a cafeteria rendszerről is.

A Malév kommunikációs igazgatója, Róna Márta és Óvári Tamás, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke a megállapodás részleteit nem közölték. Az érdekképviseleti vezető jó kompromisszumnak nevezte a megállapodást.

Mint ismert, a Malév menedzsmentje 2010 márciusában augusztus elsejei hatállyal felmondta a kollektív szerződést, amit akkor a szerkezetátalakítással és a költségek racionalizálásával indokolt.

A Malév pilóták és a légiutas-kísérők szerdán délelőtt figyelmeztető sztrájkot tartottak, és demonstráltak a több pihenőidőért. A figyelmeztető sztrájk miatt nem volt járatkimaradás, a Malév az érintett időszakban két járatot indított, mindkét járat rendben elindult.