Csalással vádolja egy cég az MVM-et

2011.03.29. 07:40

Büntetőfeljelentést tett a Magyar Villamos Művekkel és leányvállalatával szemben csalás gyanúja miatt a Nád MPS-H Kft. a Nemzeti Nyomozó Irodánál, írja a Napi Gazdaság.

"Az MVM jogtalan eszközökkel megszerezte és felhasználta a cég energianád-programját" - állítja Kiss Gábor, a cég ügyvezetője. Kiss szerint cége az ország gazdaságát pozitívan befolyásoló energianád-termeltető rendszer beindításáról tárgyal évek óta az aktuális kormánnyal. A több évvel ezelőtti ügyben azért csak most tett feljelentést, mivel megfogalmazása szerint eddig remélte, hogy egyezségre jut az érintettekkel.

A feljelentés szerint az MVM képviselői beleláttak a Nád Kft. működésébe, üzleti titkaiba, a magánszemélyek tulajdonában lévő szellemi terméket, valamint a kft. egész termelési rendszerét, technológiáját sajátjukként használták.

Felkai György, a Magyar Villamos Művek kommunikációs igazgatója azt megerősítette, hogy az MVM perben áll a Nád Kft.-vel, az új feljelentésről azonban nincs tudomása. A Nád Kft. és az MVM között egy 9,6 milliárd forintos kártérítésről szóló per van folyamatban.