Senkinek nem kellett az Aranybika

2011.03.29. 10:11

A második pályázaton sem érkezett ajánlat az Aranybika megvásárlására, tudta meg a dehir.hu. A patinás hotelt most 1,9 milliárd forintért árulták, várhatóan tovább csökken majd az ára.

Amint arról már többször beszámoltunk, a Cívis Hotels Zrt. anyagi nehézségei miatt eladnák a Debrecen jelképének számító Aranybika hotelt. A Grand Hotel Aranybika megvásárlására az első pályázati körben nettó 2,1 milliárd forintos induló áron lehetett pályázni. Az Aranybikán kívül áruba bocsátották a Cívis Hotels Zrt. két másik szállodáját is, a debreceni Best Western Hotel Kálvint és a hajdúszoboszlói Hotel Délibábot.

Az Aranybikára és a Best Westernre nem érkezett ajánlat, a Hotel Délibábra viszont igen. A hajdúszoboszlói szálloda nettó 800 millió forintért kelt el az 1,25 milliárd forintos kikiáltási ár ellenére.

A felszámolóbiztos az Aranybikának és a Best Western Hotel Kálvinnak újabb pályázaton keresett vevőt. A két szállodának jelentősen csökkent az ára is, a Bikát nettó 1,9 milliárd forintért, a Kálvin téri szállodát 480 millió forintért kínálták. A beadási határidő március 16-a volt, de amint a dehir.hu megtudta, ezúttal sem akadt érdeklődő egyik hotel iránt sem.

Két-három héten belül újabb pályázat várható az, valószínűleg tovább csökkentik majd a szállodák árait.