A CIG üzletet lát a magánnyugdíjban

2011.03.30. 12:38

Szándéknyilatkozatot írt alá a CIG Pannónia és a Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára (VIT) a két társaság közötti stratégiai együttműködéséről - jelentették be a biztosító és a pénztár mai sajtótájékoztatóján. Ezzel a CIG Pannónia a nyugdíjbiztosítási piacra is belép, és cél, hogy ezt az egészségbiztosítási és önsegélyezési piaccal bővítsék.

A VIT idővel felveszi a Pannónia Nyugdíjpénztár nevet, és a CIG Pannónia tulajdonrészt szerezhet ennek érdekeltségeiben. Az együttműködés fő eleme a vagyonkezelésre irányul, a szinergiákat azonban más területeken is ki szeretnék használni. A szándéknyilatkozat szerint az együttműködés részleteit április 30-áig dolgozzák ki a felek.

A CIG-részvények kereskedését a BÉT vezérigazgatója 12:00-tól állította vissza, a szabad szakasz 12:17-től indult. Az árfolyam a nyitásban 2,5 százalékot emelkedett, majd heves mozgások következtek 2 és 3 százalék közötti pluszokban.

A VIT kötelező magánnyugdíjpénztári ága egyelőre még rosszul áll, mivel nincs meg a működéshez szükséges 2000-es taglétszám, viszont az önkéntes oldalon jól fest a pénztár, 2009 végén ugyanis 30447 tagja volt az önkéntes pénztárnak. A magánnyugdíjpénztári ágnak fél éve van arra, hogy legalább a 2000 főt el tudja érni, különben a PSZÁF megvonja a működési engedélyét.