Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Hétmilliárdért vesz autókat az állam

2011.04.08. 07:10
Biztos megrendeléshez juthatnak azok az autókereskedők, akik bejutnak a központosított közbeszerzési rendszerbe. A költségvetési szervek számára most összesen nettó hétmilliárd forint keretösszegben szereznek be járműveket.

A márciusban meghirdetett nettó hárommilliárd forint keretösszegű tendere után újabb négymilliárd forintos gépjárműbeszerzést írt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF). Az első közbeszerzés keretében alsó és alsó-közép kategóriákba tartozó új járműveket - variálható utasterű személyautókat, terepjárókat, kis áruszállítókat és kisteherautókat - szereznek be a kapcsolódó szolgáltatásokkal (szerviz, garancia, alkatrészellátás) együtt, írja a Napi Gazdaság.

Az áprilisban meghirdetett új eljáráson alsó, alsó-közép és középkategóriás, valamint hibrid középkategóriás, kombi és négyajtós sedan autók szállítására kötnek - a másik beszerzéshez hasonlóan - másfél évre keretmegállapodásokat. Kategóriánként három vagy öt nyertessel szerződnek. A vásárlásokat a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó költségvetési szervezetek fizetik ki, saját büdzséből vagy esetenként uniós támogatás segítségével.

Az új, nyílt közbeszerzési eljáráson május 24-ig lehet az autókereskedőknek ajánlatot benyújtani, a nyertesekkel a szerződéskötést július elejére tervezik. Az ajánlatok bírálata során a legnagyobb súlyszámmal (60) az ajánlati árat értékelik. A pályázóknak rendelkezniük kell 2008-2010-ben évi legalább nettó 200 millió forintos nettó árbevétellel. Referenciaként évi legalább tíz új autó értékesítését kell igazolni. A márciusban kiírt tenderen egy hónappal korábban, április 26-án zárul az ajánlattételi határidő, a szerződéskötés pedig június elején várható.

A KSZF feladatai közé tartozik a minisztériumok ellátása, a központosított közbeszerzési eljárások lebonyolítása és az állami üdülők és oktatási központok üzemeltetése is. A központosított közbeszerzés keretében a költségvetési szervek által nagy mennyiségben használt termékeket és szolgáltatásokat szerzi be, ezek az úgynevezett kiemelt termékek - a gépjárművek, a flottaüzemeltetés, az üzemanyag, az utazásszervezés, az irodabútorok, a számítógépek, a kommunikációs eszközök és szolgáltatások, az irodatechnikai berendezések, az e-közigazgatás eszközei és szolgáltatásai, valamint egyes egészségügyi termékek, mint például az orvosi kesztyűk, vérvételi eszközök és kötszerek. A szervezet neve májustól Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságra változik.