Alig van finanszírozható magyar kisvállalat

2011.04.14. 17:21

Ahhoz, hogy egy kis- és közepes vállalat (kkv) támogatható és finanszírozható legyen, foglalkoztatotti létszámának el kell érnie az 50-et,  árbevételének pedig az 500 millió forintot, ilyen cégből kevesebb mint 10 ezer van Magyarországon, feleannyi mint Csehországban - mondta Kozma András, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön, a beszállítóvá válásról készült felmérés eredményeit bemutató sajtótájékoztatón Budapesten.

A felmérésben szereplő, az 50 főt és az 500 milliós árbevételt elérő autóipari beszállító cégek száma 773 volt - ismertette Palócz Éva, a Kopint Konjunktúra Kutatási Alapítvány kuratóriumának elnöke. A 773 cégből 607-nek volt pozitív a mérlege, ezek közül 199 kizárólag külföldi tulajdonban állt, 35 pedig vegyesvállalat volt - tette hozzá a kuratóriumi elnök.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla