Kétezren dolgoznak majd a Mercedes gyárban

2011.04.26. 14:43

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak száma elérte az ezer főt, de továbbra is folyamatos a felvétel, 2011 végéig a tervek szerint a létszáma eléri a kétezret, közölte Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója kedden a kecskeméti gyárban tartott ünnepségen.

2010 végéig 700 dolgozót vettek fel, és még ebben az évben közel megháromszorozzák a kecskeméti gyár létszámát. A gyár igazgatója hangsúlyozta: eddig a meghirdetett álláshelyekre tudtak megfelelő szakembereket alkalmazni. Az idén elsősorban a gyártás területére keresnek embereket, akiket elsősorban Kecskemét tágabb környezetéből toboroznak, fűzte hozzá. A gyár dolgozóinak megfelelő továbbképzéséhez saját oktatási központ áll rendelkezésre, ugyanakkor sokan vesznek részt oktatáson a németországi Mercedes-Benz gyárakban is.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának vezetője a következő hónapokra tervezett munkafolyamatokról elmondta: a gyártócsarnok műszaki felszerelésének befejezése után - az első üzemekben már májustól - indul azok próbaüzeme. Júliusig befejeződnek ezek a tesztek, és szeptembertől a gyártási folyamat különböző fázisainak tesztelése következik. Ezek során az első tesztautók is elkészülnek. Az első értékesítésre gyártott autók a terveknek megfelelően 2012 első negyedévében gördülnek le a gyártósorról, tette hozzá Frank Klein.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, amelyik a Daimler-Konszern Mercedes-Benz kompaktjárműveinek a központja, gyártási megállapodást köt. Magyarországon a jövőben az összesen négy új kompaktautóból kettőt fognak gyártani, amelyeket a mai Mercedes-Benz A- és B-osztályának utódgenerációjaként tartanak számon.