Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csődvédelmet kért a Jeans Club

2011.05.03. 07:10

Csődvédelmet kért az 53 magyar és nemzetközi ruházati boltot működtető Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft,írta a Napi Gazdaság. A kiskereskedelmi piacon már hónapok óta beszédtéma, hogy a magyar hátterű ruházati lánc pénzügyi nehézségekkel küzd.

A 2009-es mérlegadatok szerint a ruházati üzletlánc teljes kötelezettsége valamivel több mint 8 milliárd forint. Ebből 6,8 milliárd rövid lejáratú, ezzel szemben valamivel kevesebb mint 500 millió követelés áll szemben. A szállítóknak a cég 2,4 milliárd forinttal tartozik. A helyzetet nehezíti, hogy a társaság tavalyelőtti mérleg szerinti eredménye 45 millió forint volt, a tetemes kötelezettséggel szemben mindössze 11,1 milliárd forint forgalom áll.

A gyenge tavalyelőtti eredmények miatt már a hitelbiztosítók is kihátráltak a társaságból, ami ugyancsak megnehezítette a hálózat finanszírozását. A pénzügyi nehézségeket tetézi, hogy a legális kiskereskedelmi forgalom is jelentősen megcsappant és a márka pont abban a fogyasztói csoportban mozgott, amelyet a válság leginkább megviselt.